Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem

Wekelijks op zaterdagavond organiseerde de 404de Fighter Group haar feest in de Mess met livemuziek van de Nix Compris-band. Naast de lokale dames van Sint-Truiden en omstreken, waren de Amerikaanse verpleegsters uit de diverse hospitalen in de buurt nog beter vertegenwoordigd. De vader van Dr. Charles ‘Chuck’ Rich was dokter in één van zulke hospitalen, eerst geïnstalleerd in de omgeving van Luik en vervolgens te Tongeren. Chuck trad in de voetsporen van zijn vader en belandde zo bij het Histor Center. Lees hier over zijn trip en ervaringen.

Op zaterdag 21 april 2018 werd het boek "Boven de wolken - een rode fouga op het goud van de zon" geschreven door Hendrik Schoebrechts voorgesteld aan het publiek. Dit in bijzijn van de familie van Paul F. Van Essche. Speciaal voor de gelegenheid landde de laatst vliegende Fouga Magister op het vliegveld van Brustem. Hier ziet u enkele impressies van deze speciale dag.

“St-Trond… A very cold, snow filled winter with extremely low visibility with a lot of flying, but with comfortable living quarters.”

Zo vat de Amerikaanse piloot Floyd Blair vandaag zijn verblijf op het vliegveld van Brustem bij Sint-Truiden samen. Een verblijf van oktober 1944 tot april 1945 in Wereldoorlog 2.