Blog

Huiswerk Arthur

Arthur, neef van Hendrik Schoebrechts, moest als huiswerk een vriend, buur of bekende interviewen. Toeval wil dat Hendrik op dat ogenblik in Ocala, Florida verbleef om Floyd Blair te interviewen in kader van een nieuw boek. Arthur heeft dan zo zijn eigen vragen opgelijst, dewelke door Hendrik aan Floyd zijn voorgelegd. Arthur zit in het 4de leerjaar in de Kleurenboom te Montenaken.

Boeken

Het historisch centrum luchtmachtbasis Brustem heeft enkele boeken in eigen beheer uitgegeven. Ze zijn allen van de hand van Hendrik Schoebrechts en bevatten een eigen inkijk op een thema in de rijke geschiedenis van de luchtmachtbasis.

Bezoek van senoiren Rijkel

Op 10 november kreeg het Historisch centrum Luchtmachtbasis Brustem bezoek van de senoiren van Rijkel. 

Boekvoorstelling: Boven de Wolken – Een rode Fouga op het goud van de zon

Op een avondreceptie georganiseerd door het Historisch Centrum Luchtmachtbasis Brustem, stelde museumvrijwilliger Hendrik Schoebrechts zijn publicatie voor over deze Belgische piloot die in de jaren 1960 en 1970 woonachtig was te Sint-Truiden aangezien hij als instructeur op het vliegveld Brustem gestationeerd was: Paul F. Van Essche.

Nix Compris

St-Trond… A very cold, snow filled winter with extremely low visibility with a lot of flying, but with comfortable living quarters.

Zo vat de Amerikaanse piloot Floyd Blair vandaag zijn verblijf op het vliegveld van Brustem bij Sint-Truiden samen. Een verblijf van oktober 1944 tot april 1945 in Wereldoorlog 2.

Informatie

In de abtsvleugel van de abdij vind je het museum dat de geschiedenis van het voormalige vliegveld Brustem belicht. Een boeiende tentoonstelling met foto’s en unieke voorwerpen verbonden aan de basis vanaf 1936.

Open van april tot en met oktober: enkel in het weekend van 14u-17u.
Gesloten van 1 november tot 31 maart.
Bezoek na afspraak, ook buiten het seizoen, mogelijk.

Toegang is gratis.

Partners

logo-sint-truidenlogo-sint-truidenlogo-sint-truiden